MMF: Ne povećavati penzije

Izvor: B92, 05.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Ne povećavati penzije

Paraćin -- Gas u Srbiji bi trebalo dodatno da poskupi, ali Srbijagas i Vlada Srbije pokušavaju da nađu način da cena gasa ne bude povećana, kaže Dušan Bajatović.

"Iskreno se nadam da ćemo, a razgovaraćemo i sa ruskom stranom, naći dovoljno dobro rešenje da ne bude daljnjeg poskupljenja", rekao je Bajatović. On je dodao da se radi na tome da se što manje opterete i građani i industrija, "da što manje osete i nedavno poskupljenje".

Potrošeni gas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove zime naplatićemo kasnije, napomenuo je Bajatović i dodao da "ono što se mora platiti da se plati, a radićemo zajedno, da to što manje osetimo".

Srbija najviše gasa troši u periodu od oktobra do marta, a za ovu grejnu sezonu treba oko 2,2 milijarde kubnih metara tog energenta.

Gas je za individualne potrošače poskupeo za 60 odsto od 15. oktobra.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.