MIRA NECE U PENZIJU PA ODLUCILA DA PROMENI POL Doktorka iz Gornjeg Milanovca protestuje za svoja prava

Izvor: medio.rs, 06.Okt.2015, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIRA NECE U PENZIJU PA ODLUCILA DA PROMENI POL Doktorka iz Gornjeg Milanovca protestuje za svoja prava

- Zašto nam uskraćuju pravo da radimo kao i muškarci, a političarima su puna usta ravnopravnosti - rekla je ova doktorka iz Gornjeg Milanovca

Jedini način da žene sa 60 godina i šest meseci, od 12. oktobra ne odu u penziju i ostvare ravnopravnost sa muškarcima je promena pola, ocenila je grupa doktorki u Gornjem Milanovcu.

– Zašto nam uskraćuju pravo da radimo kao i muškarci, apolitičarima su puna usta ravnopravnosti i nekakvih procenata u izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << za vlast, kada to neko olovkom briše – rekla je ova doktorka.

Ona je specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i treba joj još godinu dana do odlaska u penziju, ali je najavila da će u znak protesta promeniti pol kako bi ostvarila proklamovanu ravnopravnost.

Stanojčić je izjavila da ta hirurška intervencija traje nekoliko sati, a sudski postupak dokazivanja da je diskriminisana, kao i čekanje na stav Ustavnog suda, može da traje i nekoliko godina, uz ogromne troškove.

(Telegraf.rs / N1)

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Doktorka najavila promjenu pola, neće u penziju

Izvor: BanjalukaLive.com, 06.Okt.2015

Jedini način da žene sa 60 i po godina ne odu u penziju i ostvare ravnopravnost sa muškarcima je promjena pola, ocijenila je grupa doktora u Gornjem Milanovcu. Ljekar Mira Stanojčić iz Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu danas je novinarima rekla da su na taj način žene diskriminisane "samo zbog...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.