Ljajić uručio rešenje o penziji supruzi Šabana Bajramovića

Izvor: Blic, Tanjug, 18.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić uručio rešenje o penziji supruzi Šabana Bajramovića

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić uručio je juče u Nišu rešenje o porodičnoj penziji Milici Bajramović, supruzi preminulog pevača Šabana Bajramovića. Milica će primati 70 odsto (7.761 dinar) od punog iznosa porodične penzije.

- Mnogo mi je žao što moj suprug nije mogao da doživi ovu penziju. Hvala ministru Rasimu Ljajiću i svim dobrim ljudima - kazala je Milica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bajramović koja je jedinu pomoć, u iznosu od 4.500 dinara, dobijala prethodnih meseci od grada Niša. Ljajić je objasnio da je postojao problem da supruga preminulog Šabana Bajramovića dobije porodičnu penziju jer nisu bili uplaćivani doprinosi.

- Zahvaljujući kooperativnosti filijale PIO u Nišu, koja je rešila formalno pravne probleme, i AIK banke iz Niša koja je uplatila 560.000 dinara na ime doprinosa, stvoreni su svi uslovi da Šabanova porodica dobije penziju - kazao je Ljajić.

Milica Bajramović je, odgovarajući na pitanja novinara, priznala da je očekivala veću penziju, jer je njen suprug imao 45 godina radnog staža, ali je dodala da ipak nije razočarana. Ljajić je priznao da je i za ovoliku penziju jedva prikupljen novac.

- Kontaktirali smo sa deset preduzeća i niko nije hteo da da nijedan dinar. Jedva smo uspeli da prikupimo i ovih 560.000 dinara koliko iznose minimalni doprinosi za 10 godina staža. Šaban Bajramović je imao uplaćen doprinos samo za godinu dana i tri meseca. Ovo je maksimum u ovim okolnostima jer nismo mogli da rešimo problem na drugi način - pojasnio je Ljajić.

Predsednik Skupštine grada Niša Mile Ilić obelodanio je da će lokalna samouprava pokrenuti inicijativu da se imenom Šabana Bajramovića nazove jedna ulica u Nišu. Inicijativa bi trebalo da bude usvojena na narednoj sednici Skupštine grada Niša za oko dve nedelje.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Penzija udovici Šabana Bajramovića

Izvor: RTS, 18.Feb.2009

Udovica kralja romske muzike Šabana Bajramovića dobila porodičnu penziju. Rešenje uručio ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić. .."Zahvaljujući PIO Fondu u Nišu i Aik banci koja je uplatila 560.000 na ime penzionih doprinosa Milica Bajramović dobila je porodičnu penziju. Na taj...

Nastavak na RTS...

Ispravljanje greške ili „sramota“

Izvor: Danas, 18.Feb.2009

Republički ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić uručio je juče u Nišu rešenje za dobijanje porodične penzije udovici „kralja romske muzike“, Šabana Bajramovića, što je obećao pre dva meseca. Milica Bajramovićprimaće oko šest hiljada dinara mesečno, pošto porodična penzija...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.