Lepa Lukić u strahu: Ne želim da me sahrane kao skitnicu Brigu ne otklanjaju ni tri penzije

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 23:46

Lepa Lukić u strahu: "Ne želim da me sahrane kao skitnicu" Brigu ne otklanjaju ni tri penzije

Mnoge su ove njene reči pogodile.

Kraljica narodne muzike, Lepa Lukić (84), poznata je po svojoj neposrednosti i tome što sve kaže iskreno u lice, bez ikakvih tajni i ustručavanja, pa je tako iskreno progovorila i o danu kada će nakon što bude preminula biti sahranjena.

Popularna pevačica je svojevremeno otkrila da štedi novac za one crne dane, odnosno trenutak kada će sklopiti oči, jer ne želi, kako kaže, da bude sahranjena kao skitnica. Toga se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najviše plaši.

Štedim ja za stare dane. Moram da štedim, jer ne znam kada ću da umrem - iskrena je bila Lepa svojevremeno.

Bojim se da ne ostane dve hiljade evra iza mene, a da umrem, pa da ne mogu da me sahrane i pokopaju me poput skitnice - priznala je pevačica i ovom izjavom rastužila brojne svoje obožavatelje.

Kako je Lepa jednom prilikom navela, prvu penziju zaradila je godinama staža, druga je nacionalna, a treće kanadska od pokojnog supruga.

- Nacionalna penzija mi je 60.000 dinara, a ova druga 90.000 dinara. I imam kanadsku penziju od 1.000 evra. Može da se živi i od nacionalne ako vodiš računa - priznala je Lepa, a onda objasnila odakle joj sve tri penzije:

- Nacionalnu penziju nisam jurila. Bila sam u Americi i kada sam se vratila, čula sam se s nekim ljudima koji su mi rekli da sam je dobila. Država me je priznala - objasnila je pevačica.

- Prvih deset godina sam plaćala penziono i socijalno osiguranje, a kada me je država prihvatila, sve je ona plaćala. Ja sam dobila i status istaknutog umetnika, tako da sam prvu penziju dobila sa 35 godina radnog staža i 55 godina života. Država je videla koja sam sva priznanja dobila, to sam i priložila - ispričala je pevačica narodne muzike svojevremeno.

Podsetimo, Lepa je nedavno istakla da, što se finansija tiče, više nikada ne mora da peva, jer od penzija prima sasvim dovoljno novca.

Srbija Danas
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.