Kvalitetan i ispunjen život ne zavisi od godina

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Nov.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvalitetan i ispunjen život ne zavisi od godina

Kolo srpskih sestara Niš organizovalo je veče koje je posvećeno osobama trećeg doba sa ciljem da pokažu da i starije osobe koje su u penziji mogu da imaju kvalitetan život, da budu od koristi mlađima,da uče od njih ali i da svoja iskustva prenose njima.

Gosti večeri su bili profesor dr Konstantin Kostić koji je napravio nekoliko animiranih filmova o jednostavnim pričama iz života koje dotiču i starije >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ali i mlade ljude i dr Lela Milošević Radulović, profesor na Departmanu za socilogiju i upravnik Departmana za socijalnu politiku i socijalni rad. Tema večeri bila je aktivno starenje, a završila se poezijom niške slikarke i pesnikinje Anice Savić koja je svojom pesmom „Starina“ oslikala pravo stanje starijih osoba danas u Srbiji.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Aktivno starenje daje kvalitet životu osobama trećeg doba

Izvor: JUGpress.com, 27.Nov.2018

NIŠ..U Domu vojske u Nišu održano je veče posvećeno trećem dobu, starijim sugrađanima. pod nazivom “Veče sa Kolom” koje je organizovalo je Kolo srpskih sestara iz ovog grada...Mala sala Doma Vojske bila je zauzeta do poslednjeg mesta ne bi li čuli kako starenje vide poznati stručnjaci u...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.