Krkobabić: Smanjenja penzija neće biti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Smanjenja penzija neće biti

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić izjavio je danas da penzije neće biti smanjivane, jer to sprečava zakon.

On je rekao da su penzije povećane u novembru za 10 odsto i usklađivanjem za još 4,14 odsto i da je zakonom predviđeno da tako obračunate penzije budu osnovica za isplatu u ovoj godini.

Dodao je da je izmenama i dopunama Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju predviđeno da se osnovica za isplatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << penzija u 2009. godini ni pod kakvim uslovima ne može menjati.

"Prema tome, smanjenja penzija biti neće i ne postoji niko ko može, bez obzira na tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, penzije i ličnu potrošnju da smanji", rekao je Krkobabić novinarima posle osnivačke skupštine Asocijacije izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske.

Krkobabić je rekao da se lična potrošnja više ne može smanjivati jer je već na donjoj granici i da se moraju tražiti drugi modeli smanjenja troškova - u administraciji, uslugama ili nekim drugim oblastima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.