Krkobabić: Ne zakidamo penzionere

Izvor: S media, 31.Mar.2011, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Ne zakidamo penzionere

Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić: Penzije će rasti strogo po Zakonu, ne mogu da kažem koliko. Vlada će opstati samo ako bude efikasnija

Usklađivanje plata i penzija kretaće se onako kako je predviđeno Zakonom. To znači, tri puta u 2011. godini. Prvo povećanje je bilo u januaru, u aprilu će se plate i penzije usklađivati sa rastom tromesečne inflacije, a u oktobru u skladu sa kretanjem šestomesečne inflacije i polovinom realnog rasta BDP.

Krkobabić: >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Penzije rastu po zakonu

Tako, za ”Novosti”, odgovara vicepremijer Jovan Krkobabić na javna upozorenja da bi penzioneri mogli da dobiju manje povišice od onih koje propisuje Zakon:

- Budžetom su pare za penzije u 2011. u potpunosti obezbeđene, tako da su sve priče o tome da će penzioneri biti uskraćeni za povećanje penzija, neodgovorne spekulacije i poziv na kršenje Zakona i sporazuma s MMF.

(Večernje novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.