Izvor: Danas, 10.Sep.2014, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrola invalidskih penzija od ’90. do 2001.

Beograd - Finansijski direktor Fonda PIO Ivan Mimić rekao je juče da će se ispitivanje ispravnosti invalidskih penzija raditi u etapama počevši od 1990. godine, pa do 2001. U Srbiji trenutno invalidsku penziju dobija 328.000 ljudi.

„Radiće se u prvom napletu sa oko pet odsto predmeta i to će se početi od devedesetih godina kada je moguće daje bilo najvećih zloupotreba“, rekao je Mimić. On je kazao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << formirane komisije koje će proveravati validnost odobrenih penzija, kao i komisija koja će kontrolisati njihv rad. Prema njegovim rečima, ukoliko komisija utvrditi da je invalidska penzija odobrena protivzakonito, korisnik neće biti u obavezi da vrati dobijen novac.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.