Izvor: Blic, 18.Jan.2024, 06:08

KURTI OPET SA ŠIBICOM U RUCI Ima novi pakleni plan kojim jasno poručuje Srbima - neće biti plata i penzija!

Najava prištinskih vlasti da će ukinuti platni promet Kosova sa Srbijom onemogućio bi rad svih srpskih institucija na Kosovu i praktično bi značio glasan odlazak Srba sa Kosova. To je ujedno jasan pokušaj da se uništi dijalog Beograda i Prištine. Prva potvrda takvih najava stigla je sinoć od Centralne banke koja je donela Uredbu o gotovinskom poslovanju prema kojoj je jedina valuta koja se može koristiti na Kosovu za gotovinske transakcije u gotovini i platnom sistemu — evro, te da od 1. februara srpski dinar neće moći da se koristi.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Dinar,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne odustaju: Centralna banka u Prištini - Od 1. februara evro jedina valuta na KiM

Izvor: 24sedam.rs, 18.Jan.2024

Miroslav Lajčak rekao je novinarima u Davosu da veruje da će zvanični Brisel ubzo izaći sa stavom oko najava Prištine da će ukinuti platni promet sa Srbijom.

Nastavak na 24sedam.rs...

Šta bi značilo za Srbe da Kurti ukine dinar? "Blic" analiza opasne pretnje za platni promet

Izvor: Blic, 18.Jan.2024

Najava o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji i ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom, koja je stigla iz Prištine, predstavlja ozbiljnu pretnju I još jedan u nizu pritisaka na srpske institucije u južnoj pokrajni. Ukoliko bi se ostvarila, ova najava bi ugrozila, ne samo rad obrazovnih I zdravstvenih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.