Jedan fond, a tri  prosečne penzije

Izvor: Blic, 09.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan fond, a tri prosečne penzije

Iako sva tri dosadašnja državna penzijska fonda, zaposlenih, samostalaca i poljoprivrednika od 1.januara funkcionišu kao jedan, Republički fond za penzijsko invalidsko osiguranje Srbije, prosečna penzija i nadalje će se računati posebno za sve tri grupe korisnika penzija kao i do sada.

Shodno tome računaće se i naknade koje se određuju prema visini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prosečne penzije, kao što je naknada za pogrebne troškove preminulih penzionera. Ona prema zakonu iznosi jednu i po prosečnu penziju iz prethodnog tromesečja. Prosek za poslednji kvartal prošle godine u Fondu PIO zaposlenih bio je nešto veći od 16.000 dinara, u Fondu samostalaca oko 15.500 dinara a u Fondu poljoprivrednika oko 6.000. Tako će pogrebni troškovi za januar, februar i mart za porodice preminulih penzionera Fonda zaposlenih iznositi 24.021 dinar, Fonda samostalaca 23.279, a poljoprivrednika 8.978 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.