Izračunajte zarade

Izvor: 24sata, 24.Okt.2014, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izračunajte zarade

Najveći teret štednje, kako je to predviđeno rebalansom ovogodišnjeg budžeta, podneće zaposleni u javnom sektoru i penzioneri koji će u naredne tri godine, zaključno sa decembrom 2017, primati manje penzije i plate. Na manje prihode treba da računaju i svi oni koji dobijaju naknade za rad u različitim odborima, komisijama, savetima...

PRIHODI - Ipak, i pored smanjenja plata i penzija, Vlada Srbije nije uspela >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << da smanji veliki minus u državnoj kasi. On će na kraju godine čak biti veći za 33 milijarde dinara nego što je to prethodno planirano i iznosiće 225 milijardi dinara.

Zanimljivo je i to da je država sa uvođenjem solidarnog poreza računala na uštedu od 12 milijardi dinara, a sa linearnim smanjenjem plata preko 25.000 dinara po stopi od 10 odsto brojka će biti manja za pola milijardi dinara.

Oštrije mere štednje ministar Dušan Vujović najavio je za sledeću godinu. Ekonomski stručnjaci, međutim, tvrde da je već sada trebalo napraviti veće rezove.

Formule za smanjenje plate i penzije | Foto: 24 sata

- Fiskalni savet je saopštio da nije dovoljno, i svi su izgledi da nije. Problem je upravo ono što nisu učinili izvan plata i penzija. Javna preduzeća su velika rupa u budžetu, i to mora da se reši i da se napravi dubok rez jer su postojeće subvencije neodržive. Isto je i sa preduzećima u restrukturiranju. Sve to nije zdravo za budžet - kaže ekonomista Ljubomir Madžar.

Formule za smanjenje plate i penzije | Foto: 24 sata

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVE ZARADE Bez umanjenja prekovremeni, regres i prevoz

Izvor: Blic, 24.Okt.2014

Osim manjih plata, zaposleni u javnom sektoru i preduzećima od decembra dobijaće i niže naknade za rad u različitim državnim komisijama, odborima, savetima...Ovoga puta Vlada je rešila da ne pravi izuzetke. Teret štednje snose svi koji rade u preduzećima i institucijama u kojima je država većinski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.