Idemo na rast, a ne na manje plate

Izvor: B92, 21.Maj.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idemo na rast, a ne na manje plate

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija nastojati da obezbedi privredni rast te da će ostati na postojećim merama fiskalne politike.

Srbija će nastaviti takvu politiku, iako su neke zemlje u okruženju pribegle smanjenju plata i penzija zbog posledica poplava, rekao je premijer.

"Pokušaćemo da energiju ljudi, koja je neretko važnija od novca, iskoristimo i postignemo dobre rezultate", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom EBRD-a Suma Čakrabartijem.

Premijer je naglasio da će tokovi novca, koji je prikupljen za pomoć ugroženima, kao i onog koji će se koristiti za obnovu zemlje, svi građani moći da vide na novom sajtu koji se formira i koji besplatno rade volonteri, a da će Ministarstvo finansija voditi računa o tom poslu.

"Moći ćete da vidite kako je utrošen svaki dinar. Objavićemo na bilbordima koliko je neki infrastrukturni projekat koštao građane", rekao je Vučić.

Do sada je, naveo je, za pomoć našoj zemlji prikupljeno između 17 i 18 miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.