Hapšenje lekara iz Toponice zbog malverzacija oko invalidske penzije

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Jul.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje lekara iz "Toponice" zbog malverzacija oko invalidske penzije

Policija je uhapsila tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, a protiv jedne osobe podneta krivična prijava..

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << uticajem, dok je protiv jedne osobe podneta krivična prijava za isto krivično delo.

Uhapšeni su M. M. (1956), lekar specijalista Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“, D. J. (1967) i A. S. (1952), dok je protiv šezdesetjednogodišnjeg lekara specijaliste-veštaka organa veštačenja u prvostepenom postupku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje podneta krivična prijava.

Osumnjičena M. M. se tereti da je od D. J. zahtevala i primila 3.500 evra, od kojih je 2.300 evra zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko A. S. predala šezdesetjednogodišnjem lekaru.

Sumnja se da je ovaj lekar potom korišćenjem svog službenog položaja i pretpostavljenog uticaja, posredovao kod svog kolege lekara-veštaka u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da donese pozitivan nalaz u ostvarivanju prava na invalidsku penziju jednoj osobi.

Osumnjičeni M. M, D. J, i A. S. su privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će po nalogu tužilaštva protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Hapšenje zbog trgovine uticajem

Izvor: JUGpress.com, 09.Jul.2019, 07:44

NIŠ..Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.