Haos tek počinje: Putin pljačkao 18 god, vreme je... FOTO

Izvor: B92, 09.Sep.2018, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos tek počinje: Putin pljačkao 18 god, vreme je... FOTO

Moskva -- Pristalice opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je u zatvoru, protestovale su širom Rusije protiv planiranog povećanja granice za odlazak u penziju.

Navaljni je planirao da predvodi današnji protest u Moskvi, ali ga je sud u avgustu osudio zbog kršenja zakona o javnom okupljanju na 30 dana zatvora. On tvrdi da je odluka suda imala za cilj da se spreči njegovo učešće u protestima.

Protesti se održavaju u više od 80 mesta i gradova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključujući Moskvu i Sankt Peterburg, prenosi Rojters.

Snimci prvih protesta koji su održani na istoku Rusije u mestu Ulan-Ude, udaljenom oko 4.400 kilometara istočno od Moskve, pokazuju kako demonstranti prolaze kroz grad noseći crvene balone u pratnji policije.

"Putin i njegova vlada pljačkali su budžet proteklih 18 godina. Sve to vreme ubeđivali su nas da neće biiti povećanja starosne granice za odlazak u penziju. A sada upravo to čine. Vlast ne sluša građane a to znači da je vreme za izlazak na ulice", naveo je tim Navaljnog u saopštenju uoči protesta.

Moskovske vlasti odbacile su zahtev demonstranata da održe protest u centru grada.

Inače, u Rusiji se danas održavaju izbori za lidere 26 od 85 regiona uključujući Moskvu.

Podsetimo, Rusija je na nogama zbog novog zakona o penzijama, a kako navode politički analitičari, popularnost predsednika Vladimira Putina rapidno pada.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.