Grejali se ili ne, plaćaćete račune

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grejali se ili ne, plaćaćete račune

Građani Niša, nezadovoljni cenama grejanja gradske toplane, već pet meseci pokušavaju protestima da ostvare svoja prava. Njihov prvi zahtev je da cene grejanja budu vraćene na nivo pre sprovođenja mera vlade i smanjenja plata i penzija u Srbiji. Osim toga, protestuju i zato što nemaju prava da se, ukoliko ne mogu da plate visoku cenu, isključe sa sistema grejanja Toplane.

Protestne šetnje od Toplane do gradske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuće u Nišu postale su uobičajene. Na svake dve nedelje, članovi preko trista skupština stanara protestuju uz pištaljke, povike, transparente i čitanje proglasa.

Ovoga puta, sedeli su na ulici, neko na stiroporu, neko na hoklicama, a neko na asfaltu. Traže niže cene i mogućnost da isključe grejanje.

Pojedinačni stanovi mogu da dobiju pravo na obustavu grejanja, ali da pri tome i dalje dobijaju račun za grejanje sa sumom koju moraju da plate.

Dakle, grejali se ne grejali, građani ipak moraju da plaćaju račun. Pregovori skupština stanara sa predstavnicima grada biće nastavljeni i jedino što im preostaje jeste da pokušaju da račun, koji u svakom slučaju moraju da plate, barem smanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.