Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2023, 19:28

Građani sve više gube bitku sa cenama, a pad životnog standarda potvrđuje i RZS

Povodom najava predstavnika vlasti o rastu BDP-a i najvećem rastu plata i penzija u istoriji, Srbija Centar (Srce) je danas saopštio da građani "sve više gube bitku sa cenama", a da pad životnog standarda "potvrđuje i Republički zavod za statistiku (RZS), koji "od početka godine beleži pad prometa u trgovini na malo".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

„Rekordne penzije“ i životni standard: Uvećana primanja najstarijih zaostaju za troškovima života

Izvor: Danas, 23.Jul.2023, 10:01

Iako predstavnici vlasti često ističu da se u poslednje dve godine beleži najdinamičniji rast penzija, a za oktobar i januar najavljuju najveće povećanje penzija "u istoriji Srbije", stručna javnost upozorava da je u istom periodu, zbog enormnog rasta cena, zabeležen i najveći pad životnog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.