Izvor: Luftika.rs, 05.Jan.2024, 10:58

Glumac Radoslav Milenković otišao u penziju i shvatio da mu matično pozorište nije uplaćivalo doprinose

Glumac, profesor i reditelj Radoslav Milenković, posle više od četiri decenije karijere, otišao je u penziju, što je i objavio na svom Fejsbuk profilu.
Osim što je objavio da se penzionisao, u postu je kritikovao i svoje bivše matično pozorište – Jugoslovensko dramsko pozorište, optuživši ovu kulturnu instituciju da ga je materijalno oštetila, prenosi 021.
Radoslav Milenković je na svom Fejsbuk profilu napisao da mu je stiglo rešenje o >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << penziji, ali da njegov matični teatar nije uplaćivao doprinose za njega.
„Stiglo mi je rešenje o penziji i lepo piše da Jugoslovensko dramsko pozorište, moj poslodavac od 1987. do 2005. nije PIO fondu uplaćivalo doprinose za mene za čitave dve godine – 1988. i 1993.“
„Ovo džeparenje nije samo umanjilo iznos moje penzije, ono je, takođe, opravdalo nadimak ovog pozorišta – JUGODRP“, dodao je on.
Milenković je glumio u velikom broju filmova i teatarskih predstava, a svoju prvu pozorišnu ulogu ostvario je 1977. godine u komadu „Tantantadruj“, u režiji Petra Zeca, u beogradskom pozorištu Dvorište. Prva filmska uloga bila mu je Luka u filmu „Široko je lišće“, u režiji Petra Latinovića.
Rale Milenković: Živimo u gnoju i pomijama, stvari mogu da se promene i na još gore ako gore postoji

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.