GRAĐANI DA U SVOJIM DŽEPOVIMA OSETE DA BOLJE ŽIVE Penzioneri, spremite se - za četiri meseca NOVO povećanje penzija

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 10:11

"GRAĐANI DA U SVOJIM DŽEPOVIMA OSETE DA BOLJE ŽIVE" Penzioneri, spremite se - za četiri meseca NOVO povećanje penzija

Srbija ni na koji način nije ekonomski ugrožena i finansije su nam stabilne.

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je da je trenutno ceo svet u globalnoj ekonomskoj krizi, ali da je za njega važno, i da je ponosan na sve što je urađeno u prethodnim godinama u Srbiji.

- Srbija stoji mnogo bolje nego i veće i razvijenije zemlje iz regiona i sveta. Mi svoja obaćanja ispunjavamo. Danas ćemo prisustvovati otvaranju obilaznice oko Beograda. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rekli smo da ćemo polako ali sigurno umrežiti Srbiju autoputevima - rekao je Mali za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, Srbija se gradi i radi i uprkos svetskoj krizi nije zaustavljena ni jedna saobraćajnica.

- Vrlo brzo kreće i rad na brzoj pruzi do Niša. Grade se i rade sistemi za kanalizaciju i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda po celoj Srbiji - rekao je Mali.

Kako kaže, do 20. juna imali su preko milijardu i 900 evra direktnih investicija u Srbiju.

- Svake godine dolaze nove investicije u našu zemlju, nova radna mesta, nove fabrike. To je način na koji gradite jednu održivu ekonomiju i razvijate zemlju. U prvom kvartalu imali smo 0,7 rast našeg BDP-a - rekao je Mali.

Kako kaže, Srbija se razvija uprkos svim izazovima. Dodaje da je deo svega toga životni standard građana Srbije.

- Želimo da građani osete u svojim džepovima da bolje žive. Za tri meseca naši medicinski radnici i prosvetari, već će imati platu veću za 5,5 odsto a svima zaposlenima u javnim upravama za 10 odsto - rekao je Mali.

Kako dodaje, uprkos svim izazovima, već od 1. januara naredne godine prosečna penzija biće 390 evra.

- Idemo i sa pomoći svim majkama i 10 hiljada dinara biće isplaćeno već u septembru mesecu za svako dete ispod 16 godina. To je velika pomoć koja ne prestaje. Setite se svih pomoći do sada od kada je krenula korona. NIje slučajno što mi i dalje imamo stabilnu ekonomiju - rekao je Mali.

Kako ističe Srbija ni na koji način nije ugrožena i dodaje da su nam stabilne finansije.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Mali: Obilaznica oko Beograda je od ogromnog značaja za celu Srbiju FOTO

Izvor: B92, 28.Jun.2023

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je svečanom otvaranju obilaznice oko Beograda...On je istakao da je obilaznica oko Beograda, deonica tunel "Straževica" - petlja "Bubanj Potok" od ogromnog značaja za celu Srbiju i da je ponosan što nas ni svetska ekonomska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.