Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 15:24

Felipe Rejes odsvirao kraj: Legendarni centar madridskog Reala otišao u penziju

Posle 17 godina u dresu Kraljevskog kluba odlučio da okači patike o klin

Završena je još jedna velika karijera. Čuveni centar Real Madrida i španske reprezentacije Felipe Rejes odlučio je da se povuče iz aktivnog igranja košarke.

Karijeru je počeo 1998. godine u Estudijantesu, da bi se šest godina kasnije preselio u Real Madrid. Osvojio je sa Blankosima dve titule u Evroligi i jednu u Evrokupu, dok je u sedam navrata bio prvak Španije. Ukupno se domogao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 23 titule tokom 23-godišnje karijere, dok od individualnih odličja može da se pohvali sa dve MVP nagrade španskog prvenstva (dva puta MVP finala), kao i mesto u idealnoj petorci Evrolige (2015. godine). Takođe je rekorder španskog šampionata po broju odigranih utakmica (824) i ukupnom broju skokova (4.725). Upisao je i 51 nastup u Kupu kralja, 21 u Superkupu Španije i još 357 u Evroligi, 48 u Evrokupu, a u 236 navrata je nosio dres reprezentacija (treći igrač sa najviše nastupa u državnom timu): skupa je tokom karijere odigrao preko 1.500 utakmica.

U dresu Crvene furije osvojio je 10 medalja: Dva srebra i bronzu na Olimpijskim igrama, zlato na Svetskom prvenstvu, kao i tri zlata na kontinentalnim smotrama, uz dva srebra i bronzu.

Poslednji put je kročio na parket još 29. aprila, kada je proveo nešto manje od dva minuta na parketu tokom plej-ofa Evrolige i susreta sa Anadolu Efesom. Razmišljao je o povlačenju i tokom sezone, ali mu je bilo žao

da se od košarke oprosti pred praznim tribinama. Zato je odlučio da sačeka finiš takmičarske godine, da bi ga potom virus korona sprečila da nastupi pred publikom u Vizink centru.

Kako prenosi Marka, ostaće u Realu i posle igračke karijere, obavljaće ulugu ambasadora kluba.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.