Država im kao krava muzara!

Izvor: Press, 01.Sep.2010, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država im kao krava muzara!

Pored poslanika vladajuće koalicije, pune plate i penzije istovremeno naplaćuju i poslanici SNS-a, država i dalje ćuti o ovom skandalu Osim funkcionera vladajućih partija, PUPS-a i DS-a, penziju i državnu platu u punom iznosu primaju i neki poslanici opozicije! Prema dostupnim podacima, na državnoj blagajni duplo se „naplaćuju" i dvojica poslanika SNS-a Božidar Delić i Vučeta Tošković.U izveštajima Agencije za borbu protiv korupcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << navodi se, naime, da penzionisani general Božidar Delić prima penziju od 68.000 dinara, a uzima i poslaničku platu od 97.202 dinara (ukupno 165.202). Penzija poslanika Toškovića je 32.000, a plata 120.000 dinara (ukupno 152.000).
Vučić: Proveriću
Delić i Tošković juče nisu odgovarali na pozive novinara Pressa, a zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić, koji je dan ranije kritikovao funkcionere vlasti koji uzimaju i platu i penziju, bio je zatečen saznanjem da isto to rade i poslanici njegove stranke.
- Verujte mi, ne znam ništa o tome! Za Delića samo znam da je na silu oteran u penziju, dok Vučetu Toškovića znam kao časnog i poštenog čoveka. Proveriću o čemu se radi... - poručio nam je Vučić.
Osim pomenutih poslanika, sumnjiva je i prijava o prihodima poslanika SRS-a Petra Jojića, koji u imovinskoj karti nije naveo prihode od penzije, iako ima 72 godine. Jojić je, naime, kao svoje prihode prijavio poslaničku platu od 91.064 i odborničku zaradu u opštini Pančevo od 14.095 dinara. Press je juče pokušao da sa Jojićem razjasni poreklo njegovih prihoda. On nam se najpre javio, ali se veza prekinula čim je čuo o čemu se radi. Nakon toga, Jojićev telefon je sve vreme bio nedostupan.
Podsetimo, Press je već objavio da državne plate i penzije istovremeno naplaćuju demokrata Dragoljub Mićunović (221.027), ali i poslanici PUPS-a Momo Čolaković (198.000), Konstantin Arsenović (194.276), Đuro Perić (182.000), Siniša Stamenković (144.183) i Nikola Krpić (140.000). Platu i penziju u punom iznosu naplaćuje i potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić (167.000), kao i zamenik ministra spoljnih poslova, bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš (oko 180.000 dinara).
Svi se prave blesavi
Poslanici PUPS-a se sve vreme brane pričom da po zakonu imaju pravo na dupla primanja i odbijaju da raspravljaju na temu da li je moralno da u zemlji u kojoj penzioneri bukvalno gladuju oni naplaćuju astronomske cifre?! Lider PUPS-a Jovan Krkobabić nas i dalje uporno izbegava, a Dragoljub Mićunović odbija da govori za naš list.
Predsednik Sindikata penzionera „Nezavisnost" Petar Mitrović kaže da državni funkcioneri ne bi trebalo da istovremeno uzimaju platu i penziju.
- Političari bi morali da imaju samo jedno primanje, a ne da dobijaju i penziju i punu platu. Neka izaberu primanje koje im je veće ili da uz penziju primaju razliku do funkcionerske plate... - predlaže Mitrović.
Press će nastaviti da istražuje ovu temu. Insistiramo na tome da se ukinu dupla primanja „penzionera političara" i pozivamo druge medije da se pridruže našim zahtevima.   

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Pešić: Poslanicima ili penzija ili plata

Izvor: S media, 01.Sep.2010

Vesna Pešić (LDP) jedina u Skupštini prima samo razliku od penzije do poslaničke plate. Pešić: Niko nema pravo na dupli prihod iz budžeta, promeniti zakon koji to omogućava...Koliko nam je poznato, u ovom sazivu Skupštine jedino Vesna Pešić, poslanica LDP-a, ne prima istovremeno i penziju...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.