Izvor: Banke.Online.rs, 19.Jun.2012, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doprinosi: Banke šalju izveštaje poreznicima

Od 1. jula banke će Poreskoj upravi svakodnevno slati izveštaje o isplatama zarada i pratećih poreza i doprinosa. Poreznici će raditi kancelarijsku i terensku kontrolu. NAJVEĆA promena koju donosi primena izmena Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji biće svakodnevna prepiska bankara i poreznika. Poslovne banke od 1. jula, ipak, neće zabranjivati isplatu plata bez pratećih poreza i doprinosa, već će svakog dana Poreskoj upravi slati podatke o takvim transakcijama. A da li su uz zarade pravilno obračunati i prateći troškovi proveravaće i dalje, i to naknadno, samo poreski inspektori. Banke su i do sada Poreskoj upravi slale podatke o isplaćenim platama i naknadama, doduše jednom mesečno. Rezultat je oko 55.000 preduzeća koja svojim zaposlenima ne pokrivaju ni zdravstveno, niti "pišu" penziju, a do budžeta ne stižu porezi. Ukupna poreska dugovanja, a doprinosi i porezi na zarade su samo njihov deo, u Srbiji su dostigla iznos od oko 700 milijardi dinara.

Nastavak na Banke.Online.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svakodnevna provera zarada

Izvor: RTS, 18.Jun.2012, 16:42

Banke će ubuduće dostavljati informacije o isplatama zarada zaposlenih i Poreska uprava će imati svakodnevno podatke o uplatama poreza i doprinisa, rekao za RTS sekretar Udruženja banaka Veroljub Dugalić...Od 1. jula banke će svakodnevno da informisati Poresku upravu o svim uplatama poslodavaca...

Nastavak na RTS...

Doprinosi: Banke šalju izveštaje poreznicima

Izvor: Krediti.rs, 19.Jun.2012

Od 1. jula banke će Poreskoj upravi svakodnevno slati izveštaje o isplatama zarada i pratećih poreza i doprinosa. Poreznici će raditi kancelarijsku i terensku kontrolu.

Nastavak na Krediti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Banke.Online.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Banke.Online.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.