Domaćica dobila nacionalnu penziju

Izvor: Njuz.net, 08.Mar.2013, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaćica dobila nacionalnu penziju

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Nacionalna penzija jedini način da se država oduži ovoj ženi

ARANĐELOVAC, 8. mart 2013, (Njuz) – Milanka Đorđević (66), domaćica iz Aranđelovca, najnovija je dobitnica nacionalne penzije u Srbiji, saopštila je danas Komisija za dodelu nacionalnih penzija.

- Milanku je za ovo društveno priznanje predložila njena prva komšinica Anđelka – objasnio je Miodrag Radovanović, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << Komisije.
- U prijavi je navedeno da Milanka nikada nije bila zaposlena, jer je odlučila da svoj život posveti odgajanju dece i brizi o mužu. Milanka je izuzetno vredna domaćica i uzorna supruga, koja je podigla i vaspitala dvoje dece, danas ugledne i poštene Aranđelovčane. Njen muž je uvek ispeglan, a bašta uredna. Pored toga što je čitavog života brinula o svojoj kući i porodici, Milanka nije zapostavljala ni prijatelje, za koje je uvek imala vremena i razumevanja. Njene gibanice i pite od jabuka već skoro pola veka oduševljavaju čitav komšiluk – rekao je Radovanović.
On napominje da za svoj višedecenijski rad Milanka nikada nije dobila nikakvu novčanu nagradu, niti neko društveno priznanje. Nijedna nevladina oragizacija, niti resorno ministarstvo nikada nisu finansirale Milankin rad, tačnije na Milanku iz budžeta nikada nije potrošen nijedan jedini dinar.
- Ceneći sve ove argumente Komisija je zauzela stav da Milanka zaslužuje nacionalnu penziju. Bilo je primedbi da je Milanka nepoznata široj javnosti, ali mi smatramo da to nije tačno. Ako malo bolje razmislite, shvatićete da svi vi poznate Milanku – zaključio je Radovanović.
Kako saznajemo, vest da je dobila nacionalnu penziju Milanka Đorđević saznala je dok je ispred lokalnog vrtića čekala svoja dva unuka, koja svakodnevon prati i sačekuje, jer njihovi roditelji nemaju vremena za to.
Bojan Ljubenović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.