Đorđević: Moguće povećanje plata i penzija sredinom ove godine

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Feb.2018, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Moguće povećanje plata i penzija sredinom ove godine

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da bi penzije i plate zaposlenih u javnim službama mogle da budu povećane sredinom ove godine jer su prihodi državnog budžeta u januaru bili bolji od očekivanih.

"Ove godine ćemo manje dotirati PIO fond jer je uplata doprinosa veća u prvom mesecu, ali ćemo sačekati sredinu godine da napravimo presek", kazao je Djordjević novinarima na otvaranju Sajma >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << trećeg doba na Beogradskom sajmu.

Dodao je da sa optimizmom očekuje te rezultate, kada će, kako ocenio, primanja zaposlenih i penzionera moći da budu uvećana na realnim osnovama.

Đorđević je kazao da je društvena odgovornost prema najstarijim gradjanima prioritet Vlade Srbije i da mora da bude na najvišem niovu.

"Vlada je 2014. suštinski promenila odnos prema svim gradjanima a posebno prema najstarijima i osobama s invaliditetom", rekao je on na otvaraju 5. Sajma trećeg doba.

Istakao je da je "zahvaljujući hrabroj odluci Aleksandra Vučića da 2014. započne reforme i poverenju penzionera da prepozanju potrebu za tim promenama" Srbija prošla najteži period.

"Počeli smo da ubiremo prve rezultate reforme, ali one još nisu zavšene. Moramo još da radimo", rekao je Đorđević i dodao da su izazovi veliki ali da veruje da će se zajedničkim zalaganjem uspeti u sprovodjenju reformi.

Ministar trovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je otvarajući Sajam trećeg doba rekao da Vlada želi da povećava penzije iz godine u godinu.

"Svesni smo tri vrste problema koje imaju penzioneri, a to su materijalni status, dostupnost zdravstvenim ulugama i socijalna uključenost", rekao je Ljajić.

Ukazao je da "nema realne socijalne politike bez povećanja investicija i jake ekonomije, jer je sve drugo socijalna pomoć koju penzioneri ne žele".

"Mi sada postavljamo realan temelj socijalnoj politici", kazao je Ljajić i ocenio da država mora da obezbedi penzionerima uslove za socijalnu uključenost i najmanje što može da uradi je da zajedno sa lokalnim zajednicama otvori klubove za penzionere, kako bi na najbolji način iskoristili svoje vreme.

Prema njegovim rečima, istraživanja pokazuju da je osećaj pripadnosti uslov za sreću i da su najsrećniji ljudi do 20 i iznad 50 godina.

Sajama trećeg doba trajeće i sutra, a u ulaz je besplatan.

Na tom sajmu kompanije izlažu svoje proizvode i nude razne pogodnosti i popuste, a posetioci mogu da odaberu i ponude kako da ispune svoje slobodno vreme.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.