Dinkić: Zalažem se za odmrzavanje plata i penzija

Izvor: Politika, 29.Jul.2010, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Zalažem se za odmrzavanje plata i penzija

LESKOVAC – Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u Vlasotincu da se zalaže za odmrzavanje plata i penzija, ocenivši da je dalje „stezanje kaiša” kontraproduktivno.

„Odmrzavanje plata i penzija značilo bi, na kratak rok, veće budžetske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rashode, a na srednji rok to bi značilo veću potrošnju, veće otvaranje radnih mesta i veće poreske prihode i na kraju bi država bila u dobitku, sasvim sam siguran”, rekao je on agenciji Beta.

Na podsećanje da se Međunarodni monetarni fond (MMF) protivi odmrzavanju plata i penzija, Dinkić je kazao da ta međunarodna finansijska institucija ima veoma krute stavove, ali da ih „menja svakih nekoliko meseci”, te da je on pristalica drugačijeg stava koji imaju svetski stručnjaci u toj oblasti.

„Imate pola kruga američkih nobelovaca koji kritikuju takve stavove i smatraju da je suprotna politika, odnosno veća potrošnja, jedini izlaz iz recesije. Ja sam pristalica takve teorije. Smatram da je u ovom trenutku stezanje kaiša kontraproduktivno i samo dovodi do još većeg pada plata i do pada proizvodnje”, zaključio je Dinkić.

Dodao je da je to njegov stav i da ne zna kada će se o tome raspravljati na sednici Vlade.

Dinkić je danas u Vlasotincu neformalno prisustvovao svečanom otvaranju terena za mali fudbal, čiju je gradnju finansiralo Ministarstvo omladine i sporta.

Ministar ekonomije je u izjavi agenciji Beta rekao da je u Vlasotince svratio nakon letovanja u Grčkoj.

„Posle dve godine došao sam da obiđem svoju sestru u Vlasotincu i prijatelje, da se dan-dva prošetam pored Vlasine i nadišem svežeg vazduha, ali i da vidim kako je neke projekte odradila lokalna samouprava”, kazao je Dinkić.

Ministar je dodao da će razgovarati i sa vlasnikom italijanske firme Fiorentino, koji je najavio otvaranje još jednog pogona konfekcije u Vlasotincu.

Beta

objavljeno: 29/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.