Daljinski upravljač ide u penziju

Izvor: B92, 31.Dec.2013, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daljinski upravljač ide u penziju

Za predstojeći sajam CES, tehnološki gigant Samsung najavio je predstavljanje svojih pametnih TV uređaja sa kojim će korisnici moći da razgovaraju i koji će imati ekrane osetljive na dodir.

Za sajam potrošačke elektronike CES 2014. u Las Vegasu, Samsung je pripremio Smart TV uređaje za 2014. sa naprednim funkcijama korišćenja. Tu je nova usluga glasovne interakcije, koja prepoznaje različite jezike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i trenutno je dostupna u 11 zemalja. U 2014. će ta usluga biti proširena na 12 novih tržišta.

Korisnici će moći da menjaju programe jednostavnim glasovnim komandama, izgovarajući broj programa, otvarati web-stranice ili aplikacije, a pojednostavljena je i glasovna pretraga.

Pri pretraživanju dnevnih informacija, poput vremenske prognoze ili sportskih rezultata, na dnu ekrana se pojavljuje pop-up prozor.

Pored glasovne interakcije, unapređena je i kontrola pokreta, kojoj je dodata komanda “pokreta prstiju”, kojom je moguće menjati programe, podešavati jačinu zvuka ili pretraživati.

Foto: freedigitalphotos.net/thawats
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.