DSS: Vlada dužna da vrati umanjene penzije

Izvor: RTS, 12.Sep.2018, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Vlada dužna da vrati umanjene penzije

Demokratska stranka Srbije ocenila je da je Vlada dužna da, pored ukidanja Zakona o privremenom smanjivanju penzija, svim penzionerima vrati celokupan iznos umanjenih penzija, uz pripadajuće kamate.
DSS stranka smatra da ukupno umanjenje penzija treba da se tretira kao javni dug i tokom naredne četiri godine svakom penzioneru isplaćuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u jednakim mesečnim iznosima, kao i da zakonskim naslednicima preminulih penzionera treba izdati obveznice na donosioca sa rokovima dospeća svakih šest meseci.
Prema DSS, verbalno izricanje zahvalnosti da su podneli najveću teret fiskalne konsolidacije treba potkrepiti i vraćanjem oduzetog.
DSS smatra da je takvu odluku neophodno i moguće doneti u okolnostima kada predsednica Vlade i ministar finansija ističu da su ostvareni finansijska stabilnost, višak u budžetu i perspektiva trajnog rasta bruto domaćeg proizvoda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.