Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Penzionerima vratiti celokupan iznos umanjenih penzija

Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da je Vlada, pored ukidanja Zakona o privremenom smanjivanju penzija, svim penzionerima dužna da isplati i pun iznos neisplaćenih penzija za te četiri godine koliko je zakon važio, uvećan za pripadajuće kamate.

"Ukupno umanjenje penzija treba da se tretira kao javni dug i tokom naredne četiri godine svakom penzioneru isplaćuje u jednakim mesečnim iznosima. Zakonskim naslednicima preminulih penzionera treba izdati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obveznice na donosioca sa rokovima dospeća svakih šest meseci", ocenila je DSS.

Po oceni DSS-a time bi se ispunila i moralna obaveza prema penzionerima, jer kako je ta stranka navela, predsednik Republike s pravom ističe da su oni podneli najveći teret fiskalne konsolidacije.

Ta stranka je navela da penzioneri nemaju nikakve koristi od verbalnog izricanja zahvalnosti.

"DSS smatra da je ovakvu odluku neophodno i moguće doneti u okolnostima kada predsednica Vlade i ministar finansija ističu da su ostvareni finansijska stabilnost, višak u budžetu i perspektiva trajnog rasta bruto domaćeg proizvoda", navela je ta stranka.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DSS: Vratiti umanjene penzije, sa kamatom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2018

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da je Vlada dužna da, pored ukidanja Zakona o privremenom smanjivanju penzija, svim penzionerima vrati celokupan iznos umanjenih penzija, uz pripadajuće kamate...Ta stranka smatra da ukupno umanjenje penzija treba da se tretira kao javni dug i tokom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.