DS i SPS podneli amandmane mimo koalicionog dogovora

Izvor: Studio B, 28.Dec.2010, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DS i SPS podneli amandmane mimo koalicionog dogovora"

PUPS će glasati za predloženi budžet, ali će možda usloviti podršku nekim drugim zakonima.

Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković izjavio da su Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije, mimo koalicionog dogovora, podneli amandmane na izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojima se odlaže primena uslova za odlazak žena u penziju.

Izmenama >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Zakona o PIO predviđeno je da se staž za odlazak žena u penziju od 2011. godine povećava za četiri meseca godišnje sve do 2019. godine.

Čolaković je novinarima u parlamentu rekao da su DS i SPS podnele tri amandmana na Zakon o PIO, koji predviđaju da se ti kriterijumi primenjuju tek od 2013. godine.

Čolaković je kazao da PUPS, koji je takođe članica vladajuće koalicije suštinski nije protiv tog rešenja, ali da predlog nije usaglašen u Vladi Srbije, ni sa Međunarodnim monetarnim fondom.

On je kazao da će PUPS glasati za predloženi budžet, ali da će možda usloviti podršku nekim drugim zakonima.

"Ako Vlada postigne saglasnost mi ćemo glasati za te amandmane, ako ne pravićemo problem", kazao je Čolaković.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čolaković: Amandmani SPS i DS mimo koalicionog dogovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2010

BEOGRAD -..Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Momo Čolaković izjavio je danas da su Demokratska stranka (DS) i Socijalistička partija Srbije (SPS), mimo koalicionog dogovora, podneli amandmane na izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) kojima se odlaže...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Partija penzionera razočarana narušavanjem penzijskog zakona

Izvor: Danas, 28.Dec.2010

Poslaničke grupe Za evropsku Srbiju i Socijalistička partija-Jedinstvena Srbija juče su podnele tri amandmana na predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, kojima se, suprotno dogovoru postignutom sa Međunarodnim monetarnim fondom, odlaže povećanje minimalnog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.