Čuveni hrvatski košarkaš otišao u penziju VIDEO

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 18:11

Čuveni hrvatski košarkaš otišao u penziju VIDEO

Dugogodišnji hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Leni Ukić otišao je u penziju.

Tu odluku saopštio je na konferenciji za medije na splitskim Gripama, u dvorani u kojoj je započeo i završio 23 godine dugu karijeru.

Debitovao je sa 15 godina i 10 meseci, a poslednju utakmicu odigrao je kao 38-godišnjak.

"Službeno mogu objaviti da košarku više profesionalno neću igrati. To je logičan sled događanja s obzirom na moje godine i odigrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezone. Emotivan sam, ali nimalo mi nije teško jer mi nije bio problem da prepoznam da je dosta", rekao je Ukić.

Roko Leni ima sina Luku, koji je jako talentovan.

"Vidim u njemu istu strast, ali na malo drukčiji način jer ja nisam znao u što ulazim, niko mi se u porodici nije bavio sportom, a on od treće godine ide na utakmice. Što se tiče same ljubavi prema sportu, on ima takmičarski duh još jači od mene jer sam se ja više voleo da igram nego da se takmičim", kazao je Ukić.

Ukić je tokom karijere igrao za dvocifreni broj timova, između ostalog i za Barselonu, Toronto, Milovki, Fener, Panatinaikos...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.