Bulatović zarađuje više i od Vučića

Izvor: JužneVesti.com, 10.Feb.2017, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulatović zarađuje više i od Vučića

Kada se na platu koju zarađuje kao gradonačelnik Niša doda i puna vojna invalidska penzija koju prima, na bankovni račun Darka Bulatovića stigne više novca nego bilo kom drugom gradonačelniku u Srbiji. Prihodi prvog čoveka Niša su za 30.000 dinara veći i od plate premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Bulatović svakog meseca zaradi preko 140.000 dinaraDok Vučić, koji stalno ističe kako “neprestano radi”, mesečno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zaradi 112.024 dinara, gradonačelnik grada u kojem prosečni stanovnik zarađuje za čitav minimalac manju platu od prosečnog Beograđanina, prima svakog meseca čak 142.599 dinara.

Bulatović za posao gradonačelnika zarađuje 91.268, dok kao vojni invalidski penzioner dobije i mesečnu penziju od 51.331 dinara, piše na portalu Agencije za borbu protiv korupcije.

Međutim, u Republičkom fondu za penziono i zdravstveno osiguranje (PIO) navode da je u ovom slučaju sve čisto, odnosno davojni invalidski penzioneri legalno mogu da se zaposle i da rade za punu platu i istovremeno primaju punu penziju.

Vojni invalidski penzioner, može ponovo da se zaposli, odnosno, može ponovo biti u osiguranju, po osnovu ugovora o radu, ugovora o delu, autorskog ugovora... To znači da mu se zbog ponovnog zaposlenja ne može obustaviti isplata invalidske penzije, niti može zbog zaposlenja, biti pozvan na kontrolni pregled pred organima veštačenja radi utvrđivanja promena u stanju invalidnosti - rekli su u PIO fondu.

Korisnik invalidske penzije koji zaključi ugovor o delu ili obavlja privremene i povremene poslove, ističu u PIO, takođe se "neće izvoditi na ponovnu ocenu radne sposobnosti, niti će mu se obustavljati isplata invalidske penzije".

Plate srpskih gradonačelnika, prema podacima kojima raspolaže Agencija za borbu protiv korupcije, kreću se od 91.000 do 130.000 dinara, od čega najveću mesečnu platu ima gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Međutim, nisu poznati podaci da li se i kojim privatnim poslovima oni bave, te njihova realna mesečna primanja nisu poznata novinarima Južnih vesti.

                                   Primanja srpskih gradonačelnika

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.