Broz osniva Komunističku partiju

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broz osniva Komunističku partiju

Beograd -- Predsednik Inicijativnog odbora za osnivanje Komunističke partije Josip Joška Broz predao je Ministarstvu za državnu upravu 12.000 potpisa za osnivanje stranke.

Prema Brozovim rečima, njegova partija će nastojati da narodu vrati dostojanstvo i da uspostavi sistem vrednosti koji je uništen.

"Mladima ćemo pomoći da se školuju, starima da se leče, a penzionerima da primaju penzije", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Broz i najavio učestvovanje te partije na sledećim lokalnim i parlamentarnim izborima.

Broz je naglasio da će se njegova partija kroz već razrađenje programe zalagati za razvijanje poljoprivrede i stočarstva, kao i da svako bez obzira na veroispovest i nacionalnu opredeljenost može biti njihov član.

Unuk bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita i oko 50 pristalica buduće Komunističke partije okupilo se u ulici Hajduk Veljkovo venac odakle su se, noseći Titove slike i transparente sa porukama "Dok smo bili drugovi živeli smo kao gospoda, sada smo gospoda, a kako živimo", uputili prema Ministarstvu.

Dok su Broz i njegovi simpatizeri predavali potpise, pred Ministarstvo su stigli i predstavnici podmlatka Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) koji se protive osnivanju Komunističke partije, uzvikujući "Dole lažni komunisti" i "Buržujska bando".

Komentarišući protest podmlatka NKPJ, Broz je istakao da će sve koji sumnjaju u Komunističku partiju uveriti da nisu u pravu.

"Nema vise ni partizana, ni četnika, hajde da ne delimo narod, već da krenemo u borbu za bolji život", poručio je Broz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.