Izvor: B92, 15.Okt.2009, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic": Zahtev da Ponoš da otkaz

Beograd -- General-potpukovnik Zdravko Ponoš moraće da podnese otkaz u Ministarstvu odbrane ako želi da bude pomoćnik u Ministarstvu spoljnih poslova, saznaje "Blic".

Da bi bivši načelnik Generalštaba otišao u penziju, Ministarstvo odbrane mora to da predloži predsedniku Srbije, koji onda donosi odluku o generalovom penzionisanju. Međutim, u Ministarstvu odbrane nemaju nameru da ga penzionišu, već da ga rasporede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na neko drugo mesto.

"Ponoš može da ode samo ako da otkaz..Tek onda mora da konkuriše za mesto pomoćnika, a takva odluka mora da prođe Vladu. Onda će neko morati da objasni kako to da nam sada odgovara čovek koji je tvrdio da Srbija nema strategiju odbrane", rekao je sagovornik lista iz Ministarstva odbrane.

U Ministarstvu spoljnih poslova nisu želeli da komentarišu najavu iz ministarstva odbrane, ocenivši da im je „žao što se na taj način diskutuje o toj temi", piše list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.