Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Dec.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Odbijen zahtjev Tužilaštva o pritvoru za Mahmuljina

Sud BiH je odbio prijedlog državnog Tužilaštva za određivanje mjere pritvora generalu u penziji Sakibu Mahmuljinu, potvrdio je za Klix.ba njegov advokat Fahrudin Ibrišimović.

Mahmuljin će biti pušten na slobodu uz određene mjere zabrane.

Detalji odluke bit će poznati naknadno.

Podsjetimo, 63-godišnji Mahmuljin uhapšen je u utorak u  Sarajevu i osumnjičen po zapovjednoj odgovornosti za zločine nad Srbina od jula do oktobra 1995.  na širem području Vozuće.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

UHAPŠEN PA PUŠTEN: Bez pritvora za ratnog generala za zločine nad Srbima

Izvor: Kurir, 09.Dec.2015

BANJALUKA - Sud BiH odbio je predlog Tužilaštva BiH da se odredi jednomesečni pritvor bošnjačkom ratnom generalu Sakibu Mahmuljinu, osumnjičenom za zločine mudžahedina nad srpskim zarobljenicima u Vozući tokom 1995. godine...Sud je odlučio da Mahmuljina pusti na slobodu. "Verovatno su izrečene...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.