Berberin za Ginisa

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 16.Mar.2010, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berberin za Ginisa

NJUJORK - Antonio Mansineli (99) iz gradića Vejls Gejt, na severu države Njujork, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao berberin koji se najduže na svetu bavi ovim zanatom.

Mansineli šiša od svoje 12. godine i kaže da ne puši, ne pije, ne jede previše, da naporno radi i neprekidno priča sa mušterijama.

- Uopšte ne pomišljam da se penzionišem, ne idem u penziju i nastaviću da šišam do samog kraja - >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << priča Mansineli.

Njegova karijera je započela 1920-ih kada je naplaćivao 25 centi po šišanju, koje danas košta 12 dolara.

- Jednog dana mi je ušao čovek i rekao mi je da sam ga šišao još kad je bio dete -priseća se kroz smeh Mansineli.

Mansineli je nadživeo mnoge svoje mušterije. Kaže da je 40 godina radio sedam sati dnevno i da i danas može da ošiša 25 muškaraca na dan.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.