Bečki Standard: Brnabić nastavlja reforme

Izvor: Blic, 27.Jun.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečki Standard: Brnabić nastavlja reforme

Buduća premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je nastavak nepopularnih reformi, ali i rekla da bi plate i penzije mogle da se povećaju ukoliko to ne ugrozi planirano smanjivanje javnih izdataka, piše danas bečki dnevnik "Standard".

Austrijski dnevnik navodi da je nepopularne reforme uveo njen prethodnik na toj funkciji, Aleksandar Vučić, kako bi bila obezbeđena finansijska stabilnost zemlje.

Vučić je krajem 2014. odlučio da uvede mere štednje koje su, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << između ostalog, predvidjale smanjivanje plata u javnim službama kao i penzija, pise list.

Mere štednje su donete u okviru trogodišnjeg sporazuma sa Međunarodnim monetarnim fondom koji važi do kraja ove godine, navodi "Standard".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Standard": Nova premijrka ne odustaje od reformi

Izvor: B92, 27.Jun.2017

Beč -- Buduća premijerka Ana Brnabić najavila je nastavak nepopularnih reformi ocenjuje bečki "Standard"...Taj list podseća da je Brnabićeva rekla i da bi plate i penzije mogle da se povećaju ukoliko to ne ugrozi planirano smanjivanje javnih izdataka...Austrijski dnevnik navodi da je nepopularne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.