Baka rasprodala svu imovinu, pa napustila unuke i porodicu: Hoće da putuje svetom FOTO

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 10:22

Baka rasprodala svu imovinu, pa napustila unuke i porodicu: Hoće da putuje svetom FOTO

Ona je dokaz da nikad nije kasno za ostvarenje životnih želja.

Baka Josefa Feitosa koja ima 61 godinu, odlučila je da rasproda svu svoju imovinu kako bi penziju provela baš onako kako je ceo život želela. Naime, u cilju joj je bilo da ima dovoljno novca kako bi tokom penzije finansirala jednu od svojih životnih želja, a to je put oko sveta.

Baka poznatija pod nadimkom Jô, nije bila zadovoljna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << životom kod kuće i posle više decenija rada u brazilskom zatvorskom sistemu, otišla je u penziju. Ona nije htela da preuzme odgovornost za čuvanje svojih unuka, već da se posveti sebi, što joj je porodica itekako zamerala. Baka se ipak nije mnogo osvrtala na to, već je prodala svu svoju imovinu, uključujući kuću, nameštaj i odeću, kako bi ostvarila svoj san.

Jô je započela svoje putovanje istražujući razne predele Brazila, da bi se kasnije otišla van granica i proputovala svet. Njena ćerka Lilt Feitosa bila je uzrujana, jer je verovala da su deca koja bi trebalo da istražuju i uživaju. Međutim, s vremenom je shvatila da njena majka nije poput kao druge majke i da želi da proživi ovu veliku avanturu.

Josefa je u intervju za "G1" izjavila da je predana i ponosna majka, ali smatra da bake nisu dužne da čuvaju unuke. Kaže da vrata bakine kuće ne bi trebalo da budu uvek otvorena za njihovu decu i unuke, jer i oni zaslužuju privatnost.

Iz tog razloga Jô radije istražuje svet i istražju nova iskustva koja ne možda da iskusi u svom rodnom Brazilu. Na Instagramu deli sve svoje dogodovštine sa željom da inspiriše starije ljude koji imaju strah od putovanja. Često nosi ranac, bez dodatnih torbi i kofera, ali pronalazi vrednost u svakom iskustvu koje ima. Jô je mnogo godina radila i podigla svoju porodicu s mnogo ljubavi, te sada želi da uživa sama ​​u starosti i doživi nova iskustva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.