Anonimusi prepravili mađarski Ustav

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anonimusi prepravili mađarski Ustav

Zaposleni u IT sektoru u Mađarskoj odlaziće u penziju s 32 godine, a penzija će im iznostiti 150 odsto njihove prosečne plate, piše u mađarskom Ustavu koji su "malo preuredili" Anonimusi.

U hakerskom napadu na mađarski Ustavni sud Anonimousi su se poigrali s nekim osnovnim zakonima pa su ih uredili prema svom viđenju.

"Ideali i vladavine tirana ili diktatora predstavljaju mala zrnca istorije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ljudi imaju pravo da eliminišu tiraniju i pobune se protiv nje", navodi se u "novom Ustavu" koji su sastavili Anonimousi.

Poznata hakerska grupa poigrala se i s mađarskim zakonodavstvom, a kao i svaka interesna grupa Anonimusi su najveće beneficije izdejstvovali za sebe. Tako informatičari, osim povlašćenog odlaska u luksuznu penziju, ne moraju uopšte da plaćaju porez.

Pošto su otkrivene, radikalne promene Ustava vrlo brzo su uklonjene sa stranica Ustavnog suda.

Ovaj napad Anoniomusa je poslednji u nizu. Žrtve su pre toga bile velike bezbednosne kompanije, vladine agencije poput FBA, CIA, Bela kuća... ali i korporacije zabavne industrije (RIAA, Universal Music Group...).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.