Izvor: Beta, 18.Maj.2018, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamrzavanje reproduktivnog materijala o trošku države počinje 15. juna

Zamrzavanje reproduktivnog materijala o trošku države počinje 15. juna, izjavila je jutros v.d. direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.To znači da će parovi koji učestvuju u procesu vantelesne oplodnje moći će o trošku države da sačuvaju reproduktivni materijal za eventualni novi pokušaj.Vantelesnu oplodnju je moguće obaviti u pet državnih i 11 privatnih klinika. Tokom prva tri meseca ove godine država je platila vantelesnu oplodnju za 886 parova, a prošle godine za 3.500 partnera. Većina ovih klinika ima opremu za zamrzavanje reproduktivnih ćelija. Zamrznuti embrioni čuvaju se pet godina, a ukoliko parovi to žele, mogu potpisati saglasnost da njihovi embrioni budu zamrznuti još pet godina.Sanja Radojević Škondrić je kazala da će od kraja sledeće nedelje zdravstvene ustanove moći da krenu u nabavku terapije za spinalnu mišićnu atrofiju.Ona je navela i da će terapiju primiti prva grupa koja je za to odredjena, a da će se naredne nedelje razmatrati i druga grupa.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje zamrzavanje reproduktivnih organa o trošku države

Izvor: B92, 18.Maj.2018

Zamrzavanje reproduktivnog materijala o trošku države počinje 15. juna, izjavila je jutros v. d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.

Nastavak na B92...

Čuvanje reproduktivnog materijala o trošku države od 15.juna

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2018

Zamrzavanje reproduktivnog materijala o trošku države počinje 15. juna, izjavila je v.d. direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić...To znači da će parovi koji učestvuju u procesu vantelesne oplodnje moći će o trošku države da sačuvaju reproduktivni...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.