Vojvodina: Kuće za mlade parove

Izvor: GdeInvestirati.com, 07.Nov.2014, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina: Kuće za mlade parove

Mladi bračni parovi, koji su spremni da žive u nekom od vojvođanskih sela, moći će od sledeće nedelje da se prijave na konkurs za stambeno zbrinjavanje.

Pokrajina će u kupovini kuće učestvovati sa sumom do milion dinara, a za tu namenu do kraja godine opredeljeno je 40 miliona dinara, kako bi se pomoglo mladim bračnim parovima, ali i podmlađivanju vojvođanskih sela, prenosi RTV.

Da je dom više od četiri zida pokrivena krovom, govori priča >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << porodice Opačić koja je od Fonda za izbeglička lica, nakon gotovo dve decenije podstanarskog života, dobila kuću u Pavlišu. Tri generacije te porodice zahvalne su što nakon toliko godina nastavljaju život u prostoru koji mogu da nazovu svojim domom.

"Jeste da je kuća stara, da ima tu još dosta da se ulaže, ali ima dovoljno prostora da svako ima svoj kutak i svoj mir", kaže Đuka Opačić

Jedan od uslova za konkurisanje je da ni jedan od supružnika nema nekretninu na svom imenu, kao i da u obzir dolaze sva sela osim prigradskih naselja.

Prema procenama, prve kuće mogle bi biti kupljene već do kraja godine, a ukoliko bude interesovanja, sledeće godine biće opredeljeno više novca za kupovinu kuća. Na konkurs će moći da se prijave bračni parovi starosti do 40 godina. Kako je rekao pokrajinski sekretar za zapošljavanje Miroslav Vasin, potrebno je i da barem jedan bračni drug ima posao u gradu.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i zapošljavanje naveo je da će konkurs za kuće na selu biti objavljen naredne nedelje.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.