Tribina o Građanskom zakoniku - Čija su naša deca?

Izvor: KMnovine.com, 24.Apr.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina o Građanskom zakoniku - "Čija su naša deca''?

Tribina o kontroverzama Porodičnog i Građanskog zakonika biće održana u subotu 25. aprila od 19 časova na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.




Radikalne promene koje se predlažu u porodičnom zakonodavstu zadiru duboko u intimu građana. Po njima, čak ni majka više nije majka – žena koja je rodila dete. Da li promene u porodičnom zakoniku otvaraju mogućnost da istopolni parovi dobiju pravo na usvajanje dece? Da li će svako telesno kažnjavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << deteta biti zabranjeno i izjednačeno sa zlostavljanjem? Predložene izmene bi uskoro mogle biti usvojene iako građani nikada nisu dobili priliku da se o njima izjasne, pa čak ni da se dovoljno informišu. Poslednje je vreme da se zapitamo, čija su naša deca?





Na tribini će vam informacije o ovoj značajnoj temi pružiti vodeći stručnjaci: psihoterapeut dr Zoran Milivojević, dr Miša Đurković naučni saradnik Instituta za evropske studije iz Beograda, i Jovana Fajgelj, osnivač novog udruženja „Porodica pobeđuje“ i majka četvoro dece.



Pripremile:KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.