Izvor: Poznati.info, 27.Apr.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tihomir Tika Arsić

Poznati srpski glumac Tihomir Tika Arsić iza sebe ima uspešnu karijeru. Ima dugu filmografiju, gostovao je u mnogim emisijama i učestvovao je sa ženom u rialiti šou “Parovi”. Glasi za jednog od pripadnika svoje profesije koji retko snima, a poslednju pozorišnu premijeru imao je pre 10-ak godina. Iza sebe ima jedan brak i dvoje dece, a trenutno je u braku sa Jelenom sa kojom ima još dvoje. Tumačio je glavnu ulogu u filmovima poput “Pejzaž u magli” i pojavio se u pozorišnoj produkciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << “Tako je govorio Broz”. Trenutno se, svojim izborom, povukao s glumačke scene, ali nije isključio mogućnost ponovnog povratka.

Obrazovanje

Iako je profesionalni glumac, glumačka akademija nije bila prvi Tikin izbor zbog uticaja njegovoga oca. Otac mu je bio vozač i kasnije instruktor vožnje i želeo je da Tika, nakon završene osnovne škole, upiše školu koja će mu pružiti finansijsku sigurnost stoga je upisao Prometnu školu.

Jedne godine pao je jedan od predmeta i završio na popravnom te se čak i danas seća pitanja koje je imao na popravnom.

Uprkos svemu, ostvario je uspešnu karijeru, snimio mnogo filmova i serija.

Privatni život

Tihomir Tika Arsić rodio se 21.7.1957. u Zemunu. Tika je bio u braku sa pevačicom Biljanom Krstić i imaju dvoje dece, ćerke Milicu i Lenku. Trenutno je u braku sa balerinom Jelenom Ćosić i s njom takođe ima dvoje dece, ćerku Veru i sina Arsenija. Tika tvrdi kako su on i Biljana u odličnim, prijateljskim odnosima uprkos razvodu, a njegova trenutna žena Jelena je izjavila kako joj ne smeta prijateljstvo njenog muža i njegove bivše žene.

Tokom boravka u rialiti šou “Parovi” mediji su pisali kako je Tika čak 10 godina varao svoju prvu ženu sa trenutnom ženom Jelenom, ali to s Biljanine strane nije izazvalo nikakve burne reakcije. Naprotiv, njih dvoje su još uviek u odličnim odnosima te je sam Tika izjavio kako ponekad misli da nije ni zaslužio harmoniju u kojoj živi.

Tika i Jelena najviše vole provoditi vreme u Belanovici koja je takođe i najdraže odredište njihove dece. Kuća koju imaju u Belanovici je kuća u kojoj je odrasla Tikina majka kod ujaka i bez roditelja. Porodica uživa u prirodi, okolini i posebnoj energiji koju osećaju u tom seoskom kraju. Tika čak u svom rodnom gradu svakog leta održava manifestaciju “Zmajevac” na kojoj nastupaju velika imena srpske muzičke scene.

Posao

U Tikinom opusu glumačkog rada mogu se naći filmovi i serije te se često pojavljivao na pozorišnim daskama. Svoje prve filmove je snimio 1981. godine, a oni su bili “Dečko koji obećava” u kojem je glumio inspektora, zatim “Lov u mutnom” gde je glumio Velju. 1983. godine premijerno je prikazan film “Igmansku marš” gde je Tika bio Čajka. Film se temeljio na knjizi “Igmanci” te je, ukratko, bio o maršu 40 promrzlih vojnika koji su hteli doći do oslobođene Foče preko planine Igman. Iste godine pojavio se u filmu “Veliki transport” u kojem je tumačio ulogu Jocika, a film je zasnivan na istinitim događajima iz Drugog svjetskog rata.

Glavnu ulogu je imao u filmu “Pejzaži u magli” 1984. Pojavio se i u seriji “Vuk Karadžić” u kojoj je imao ulogu Branka Radičevića te u TV drami “Pokojnik” gde je preuzeo ulogu Ljubomira Protića. Na pozorišnim daskama se pojavio u produkciji “Tako je govorio Broz”, a u zadnje vreme se pojavio u seriji “Šesto čulo” 2010 godine.

Ostali filmovi u kojima se pojavio su “Dečko koji obećava”, “Ne tako davno”, “Veštica”, “Geneza”, “O pokojniku sve najlepše” i mnogi drugi.

Tika se povukao s glumačke scene jer je osećao da gubi iskreni motiv za rad. Odlasci u pozorište, na snimanja više mu nisu predstavljali užitak nego kaznu i kako bi “spasio svoju dušu” našao je druge stvari kojima se bavi u životu kako bi mogao izdržavati svoju porodicu. Ne želi biti loš u svome poslu, te je izjavio kako će glumiti kad se on i gluma dogovore da je on glumac.

Najveća dostignuća

Svakog leta Tika u Belanovici organizuje neku vrstu narodnog sabora pod imenom “Zmajevac” gde nastupaju poznati muzičari. Tika uvek traži nemoguće, stoga je usred lipove šume raskrčio put i napravio pozornicu. Njegov povratak rodnom gradu je potreba da vrati dug svojoj pokojnoj majci i njegova potreba da bude tamo je sve jača te smatra kako će upravo u Belanovici i ostariti.

Na “daskama koje život znače” Tika je glumio u predstavi “Idiot” prema knjizi Dostojevskog te je osvojio nagradu “Zlatni vitez” u Moskvi i nagradu “Raša Plaović” u Beogradu za svoju ulogu.

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.