Tasovac: Parovi su dno dna, očekujem reakciju REM

Izvor: Cafe.ba, 10.Mar.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tasovac: Parovi su dno dna, očekujem reakciju REM

Daljinski upravljač kojim ćete promijeniti program za koji smatrate da je neprimjeren, u ovom trenutku djelotvorniji je od opravdanog javnog zgražavanja, istakao je ministar kulture i informisanja

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je danas da je uvjeren da će Regulatorno tijelo za elektronske medije (REM) preduzeti sve mjere u skladu sa svojim delokrugom rada povodom rijalitija "Parovi" koji se prikazuje na TV Hepi ocjenjujući da je ta emisija "dno dna" domaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << produkcije.

Tasovac isto mišljenje ima i o većini rijaliti programa.

"Takvi programi ne samo da imaju negativan uticaj na mlađu populaciju, već su i eklatantan primjer pokušaja degradacije cjelokupne medijske scene u Srbiji, u vrijeme kada Vlada Srbije preduzima sve neophodne mjere kako bi medijski prostor bio regulisan i usklađen sa najvišim evropskim i svjetskim standardima", naglasio je ministar.

On je podsjetio da je to prvi rijaliti program koji se prikazuje na srpskim televizijama od početka primjene novih medijskih zakona i dodao da je siguran da, pored reakcije REM-a, rješenje i najbolji način zaštite djece od skandaloznih i neprimjerenih sadržaja u televizijskim programima leži u rukama roditelja.

"Daljinski upravljač kojim ćete promijeniti program za koji smatrate da je neprimeren, u ovom trenutku delotvorniji je od opravdanog javnog zgražavanja", zaključio je Tasovac.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.