Svadba na kredit

Izvor: RTS, 06.Mar.2011, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svadba na kredit

Za stajanje na ludi kamen, danas izgleda, nije potrebna samo ljubav, već i kredit. Za svadbu kakvu žele, pojedini mladi parovi plaćaju i više hiljada evra. Dok neki organizaciju prepuštaju agencijama za planiranje venčanja, drugi ga organizuju sami.

Za svadbu su potrebni, mlada i mladoženja, gosti, kumovi i žirant. Međutim, za ovo poslednje ne važi pravilo da se ne odbija.

Za krunisanje svoje ljubavi, neki mladenci spremni su da izdvoje i više hiljada evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << U manjini su oni, kao tek venčani par Štavljanin, koji se vode za narodnom - širi se koliko ti je dug jorgan.

"Radimo i ja i supruga, tako da smo, eto, to sami mogli da isfinansiramo. Nismo pravili nešto preveliko, obimno, onoliko koliko su naše mogućnosti, najuži krug prijatelja, rodbine", kaže Mladen Štavljanin.

"Bolje je i ući u brak i sređivati neke bitnije stvari u braku, a da ta svadba čak i ne mora da se pravi, ali ne treba se zbog toga zaduživati ili ulaziti u kredite", smatra Štavljanin.

Dok jedni, zbog plićeg džepa, skraćuju spiskove gostiju, drugi se zbog nade da će im se novac vratiti - zadužuju. Tako umesto lampi, escajga, roštilja, tanjira, mladenci najviše vole da dobiju koverte.

Oni koji nemaju vremena i ideja, često plaćaju i agencije za organizaciju venčanja.

Mirjana Vukadin iz agencije "Mond-plan" kaže da za organizaciju i obezbeđivanje svega što je potrebno postoje paketi.

"Od osnovnih paketa koji se kreću od 20.000 dinara, do onih paketa gde su protokoli, kada je naša agencija angažovana za dan svadbe, a cene se kreću između 50 i 60.000", kaže Mirjana Vukadin.

Prosečna svadba, za 100 gostiju košta između tri i 12 hiljada evra. Za sudbonosno "da", po najnovijoj modi, potrebno je platiti: iznajmljivanje venčanice od 200 do 1.200 evra, para golubova 50 evra, dekoraciju više od 1.000 evra, matičara van opštinske sale do 100 evra. Najviše se izdvaja za ručak u restoranu, od 15 do 70 evra po osobi.

Aleksandar Tomašević iz restorana "Vizantija" kaže da za neke udarne mesece kao što su maj, jun, ili septembar, ljudi obično dolaze tri, četiri ili šest meseci ranije da ugovore venčanje, jer su glavna mesta rasprodata.

Posebna stavka, na kojoj se retko kada zakida jeste muzika. Za dobar štimung - dobra i cena. Od 800 do 2.000 evra. Saberite, pa odlučite. Ipak, ne zaboravite da brak sklapate zbog sebe, a ne zbog drugih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVADBA NA KREDIT

Izvor: Kurir, 06.Mar.2011

BEOGRAD - Za svadbu su potrebni, mlada i mladoženja, gosti, kumovi i žirant. Međutim, za ovo poslednje ne važi pravilo da se ne odbija...Kako prenosi RTS, za krunisanje svoje ljubavi, neki mladenci spremni su da izdvoje i više hiljada evra. U manjini su oni, kao tek venčani par Štavljanin, koji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.