Srećniji parovi su deblji?

Izvor: B92, 08.Apr.2013, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećniji parovi su deblji?

Ovo istraživanje može biti još jedan dokaz da se do muškog srca stiže preko stomaka. Ljudi u nestabilnim vezama koji razmišljaju o raskidu motivisani su održavanjem vitkosti radi veće mogućnosti pronalaska novog partnera, dok su oni srećni - opušteni.

Srećan brak može uzrokovati gomilanje kilograma, a zadovoljstvo u ljubavi imati negativan efekat na fizički izgled, pokazala je studija Univerziteta Dalas koja je pratila parove četiri godine nakon venčanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Razlog zbog kog je sreća povezana sa većom težinom krije se u opuštanju, tj. činjenici da partneri koji se osećaju voljeno vode manje računa o tome da fizičkim izgledom "zadrže" partnera.

Do debljanja ne dolazi naglo, već tokom vremena, dok oni u nestabilnijim ljubavnim vezama ne pokazuju tendenciju gomilanju kilograma.

"Zaljubljeni mladenci se debljaju jer ne posvećuju toliko pažnje svom fizičkom izgledu, dok su oni koji razmišljaju o raskidu motivisani da izgledaju fit kako bi lakše pronašli novog partnera" zaključila je Andrea Melcer, koja je vodila ovu studiju.

Ona dodaje da, iako takvo opuštanje u vezi dokazuje samopouzdanje i veru u odnos, može imati negativne zdravstvene posledice zbog većeg rizika od dijabetesa i srčanih bolesti koje su u vezi sa gojaznošću.

Foto: David Castillo Dominici/Freedigitalphotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.