Slavili mladi bračni parovi

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavili mladi bračni parovi

U Štutgartu su, u hramu Sabora Srba svetih i ove godine proslavljeni Mladenci, dan Svetih 40 velikomučenika, praznik koji je kod Srba postao neka vrsta slave mladih bračnih parova.

Mladenci sa sveštenikom bratislavom Božićem

 

Obeležavanjem ovog praznika, kako govori predanje, ukazuje supružnicima da treba da budu verni jedno drugom, kao što su sevastijski mladenci bili verni Hristu i da tu vernost i ljubav nikakvo iskušenje ne može i ne sme da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << savlada.

Liturgiju je služio protonamesnik Bratislav Božović, a službi su prisustvovali neki od mladenaca koji su se od marta prošle godine, do marta ove godine, venčali. To su Zoran i Dušanka Marjanović, Siniša i Monika Šljuka, Zoran i Zorica Perišić, Darko i Bojana Rakita, Marko i Delfine Feldić, Gaetano i Dejana de Simone, kao i Dragan i Ana Milaković.

 

Njih sve su posle liturgije poslužile članice Kola srpskih sestara "Sveta Petka" u Štutgartu, koje su uvek tu da ugoste svoj narod, posebno kada je povod lep. Vredne članice su mladencima poželele puno zdravlja, ljubavi i sreće i međusobnog razumevanja, uz zahvalnost što poštuju tradiciju svojih predaka i što i u tuđini slave sve velike i važne srpske praznike.  

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.