SM: Drugo kolektivno venčanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SM: Drugo kolektivno venčanje

Ukupno 16 parova mladenaca venčalo se u isto vreme na drugom po redu kolektivnom venčanju koje je održano u Sremskoj Mitrovici.

Venčanje je bilo bepslatno za sve parove, a kao i prošle godine, budući bračni parovi su na poklon dobili medeni vikend, a mlade venčanicu po izboru, frizuru, šminku i bidermajer.

Nakon ceremonije svečanog venčanja u Gradskoj kući, gradonačelnik Vladimir Sanader je novopečenim bračnim parovima čestitao i uručio izvode iz matične >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << knjige venčanih.

Kišovito i hladno vreme nije uticalo vedro raspoloženje, ali su izostali tradicionalna šetnja i fotografisanje mladenaca na centralnom gradskom trgu.

U Sremu postoji verovanje da na dan venčanja kiša pada samo ako su neveste kao deca pri ručku strugale šerpe tražeći još hrane, a kako se odmah po kolektivnom venčanju na Mitrovicu sručio pravi pljusak, sudeći po verovanju, mlade su pri dobrom apetitu.

Prošle godine u Sremskoj Mitrovici je na prvom kolektivnom venčanju sudbonosno "Da" zajedno je izgovorilo 27 parova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.