Rekordan broj beba u Šapcu u septembru

Izvor: RTS, 06.Sep.2016, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan broj beba u Šapcu u septembru

U Šabačkom porodilištu berićetna jesen. Ovog septembra rođen je rekordan broj beba sa tendencijom daljeg rasta.
U šabačkom porodlištu za pet dana septembra rođeno je 25 beba, od toga 11 u jednom danu, što nije zabeleženo u prethodnih nekoliko godina.

Lekari kažu da je sve veći broj porođaja posle vantelesne oplodnje i da se na ovaj korak sve više odlučuju stariji bračni parovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a da je veliki motiv ženama za rađanje slučaj dvoje Šapčana koji su, na početku šeste decenije, postali roditelji.
"Tu postoji više razloga. Žene su sve uključene u javni, kulturni, privredni život ove zemlje i kasnije se odlučuju na materinstvo. Drugo, napori Vlade Srbije da za povećanje finansiranja vantelesnog začeća, jednog ili dva daju sve veće rezultate i treće, neka moja lična impresija, kao ginekologa koji radi duže od trideset godina, svaka nada u bolje sutra, to je više beba u Srbiji", kaže dr Dragan Miloševć, načelnik Odeljenja ginekologije bolnice u Šapcu.
Da je vreme za bebe, najavljuju i u Gradskoj upravi. Veće Grada Šapca, nedavno je usvojilo predlog Odluke o finansiranju vantelesne oplodnje za deset bračnih parova u ovoj godini, a za tu namenu iz budžeta će biti izdvojena tri miliona dinara.
rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.