Prava ljubav godine ne broji? E pa, to i nije baš tačno, evo kolika je idealna razlika

Izvor: B92, 08.Avg.2016, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prava ljubav godine ne broji? E pa, to i nije baš tačno, evo kolika je idealna razlika

Iako se kaže da “prava ljubav godine ne broji” naučnici sa Univerziteta Emori u Atlanti dokazali su da ipak postoji idealna razlika u godinama koja donekle garantuje kvalitetan i dobar odnos.

U istraživanju u kojem je učestvovalo tri hiljade ljudi, naučnici su pokušali da saznaju u kolikoj meri razlika u godinama između partnera utiče na kvalitet odnosa.

Parovi kod kojih je razlika u godinama iznosila pet godina razlike u godinama imali su 18 odsto veće šanse >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za prekid od parova u kojem su partneri vršnjaci.

Parovi u vezama u kojima su partneri bili stariji ili mlađi deset godina su imali 39 posto više šanse da raskinu, a oni s 20 godina razlike su imali 95 posto veću šansu da raskinu.

Istraživači su došli do zaključka da je najbolja razlika u godinama jedna godina, te da parovi s tom razlikom u godinama imaju samo tri odsto šanse za prekid ljubavne veze.

Stručnjaci veruju da je razlog za ovakvih rezultata činjenica da ljudi u različitim razdobljima života žele drugačije stvari, drugačije gledaju i cene životne vrednosti i na drugačiji način zapravo vide i doživljavaju svet.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.