Poljupci u znak protesta

Izvor: RTS, 07.Nov.2010, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljupci u znak protesta

Aktivisti za prava homoseksualaca organizovali "masovno ljubljenje" dok se papa Benedikt XVI u svom vozilu kretao ka crkvi Svete porodice u Barseloni.

Oko 200 parova homoseksualaca održalo je u Barseloni jedinstven protest "masovnog ljubljenja" dok je papa Benedikt XVI išao da održi misu u nezavršenoj crkvi Svete porodice.

Protest je organizovan zbog stava Vatikana o pravima homoseksualaca, upotrebi kondoma i drugim pitanjima.

Organizatori protesta, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kažu da ne pripadaju nijednom udruženju, još pre pet dana objasnili su svoj plan da se parovi istog pola ljube dva minuta pred papom, nakon čega će se razići kao da se ništa nije dogodilo.

Pozivi za protest upućeni su putem mreža za društveno umrežavanje, Tviter i Fejsbuk.

Papa je ranije pozvao na jačanje hrišćanskih korena u Španiji i Evropi i kritikovao agresivno anticrkveno raspoloženje koje, kako kaže, cveta u Španiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.