MUŠKARCI, ako hoćete da imate VIŠE SEKSA, uradite OVU STVAR!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jun.2016, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUŠKARCI, ako hoćete da imate VIŠE SEKSA, uradite OVU STVAR!

Parovi koji dele kućne poslove imaju više seksa nego oni koji se drže seksističkih stereotipa, otkrilo je novo istraživanje.

Ovo otkriće treba da bude odštampano u  Journal of Marriage and Family, pošto je urađena studija koja je "pokrila" celu Ameriku o zadovoljstvu bračnim životom.

Parovi, koji nisu istog pola, koji su naveli da podjednako rade sve poslove, imali su seks 6,8 puta mesečno, u proseku, u poređenju sa 5 puta mesečno u domaćinstvima u kojima jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << partner uradi veći deo posla. U domaćinstvima sa nejednakom podelom poslova, osoba koja ima najviše zaduženja je skoro uvek bila žena, pre nego muškarac.

Istraživači su definisali "rutinski kućni posao" kao pripremu i kuvanje obroka, pranje sudova, čišćenje kuće, kupovina namirnica i pranje veša. Oni su otkrili da se broj seksualnih odnosa jednog para povećava ne samo kada je posao podeljen fer i jednako, već i ako individualni poslovi nisu podeljeni prema polnim stereotipovima; kao što je kuvanje i čišćenje za žene, a "uradi sam" poslovi za muškarce.

Još jedno šokantno otkriće ove studije je što uprkos svim težnjama ka jednakosti polova, žene još uvek rade veći deo kućnih poslova u većini američkih domaćinstava. U 63 odsto domova, većinu poslova radi žena. Ovo je bio slučaj čak i sa ženama koje rade duže nego muškarci, a i zarađuju više.

Foto: Profimedia/imageBROKER

Autor studije profesorka Šeron Sesler sa Univerziteta Kornel rekla je o otkrićima:

- Savremeni parovi koji doprinose jednakoj podeli poslova su jedini parovi kod kojih je došlo do učestalijeg seksa u poređenju sa njihovim "parnjacima" iz prošlosti. Druge grupe, uključujući one gde žena obavlja veći deo posla, iskusile su smanjenje seksualne aktivnosti.

Foto-ilustracija: Profimedia

Istoričarka Stefani Kunc smatra da je nekada ljubav posmatrana kao privlačenje suprotnosti, a svaki partner u braku je specijalizovan za jedinstven set veština i emovija koje, verovalo se tada, manjkaju drugom polu.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Parovi koji rade kućne poslove zajedno imaju više seksa

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2016

Parovi koji dele kućne poslove imaju više seksa nego oni koji se drže seksističkih stereotipa, otkrilo je novo istraživanje...Ovo otkriće rezultat je studije koja je pokrila celu Ameriku o zadovoljstvu bračnim životom...Parovi, koji nisu istog pola, koji su naveli da podjednako rade sve poslove,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.